PLANTER – HVILKET STUEPLANTEMENNESKE ER DU?


10 shape Aug

Elsker du at have grønne planter i din bolig , men mangler grønne fingre? Så fortvivl ikke…det handler nemlig ikke altid om at have grønne fingre men snarere om at vælge planter passende til ens temperament.

Planter hygger, og så er det i den grad trendy med masser af planter 🙂 Så hvad endten du er typen, der glemmer at vande eller typen, der overvander, så er der her en række eksempler på planter, der passer til netop dit temperament.

Planter, der tåler udtørring
Der findes en del grønne planter, der tåler at blive meget tørre. Dem har jeg selv nogle stykker af. De kræver blot en gennemvanding, når de er knastørre. Eksempler herpå er yuccapalme, kaktusser og elefantfod.

         Kaktusser
Der findes et hav af kaktusser, så du kan nemt finder en, som passer ind i netop dit hjem. De patinerede lerpotter passer utrolig smukt til kaktusser.
Elefantfod
Elefantfod. Meget dekorativ og en plante, man kan have i årrækker.
sukkulenter
Sukkulenter tåler fra naturens side ekstrem tørke. Kaktusser er også sukkulenter, men det er ikke alle sukkulenter, der er kaktusser.
Monstera/fingerfilodendron
Fingerfilodendron/Monstera. Vær opmærksom på, at bladene drypper med vand, når den er blevet vandet. Derfor er den ikke egnet til et sæbebehandlet gulv 🙂

Planter, du kan vande ofte
Hvis du er typen, der har tendens til at overvande, skal du vælge nogle planter, som trives i fugtigt klima. Her nogle eksempler.

Hængefigen
Hængefigen. Planter, der hænger i en potte ned fra loftet, er kommet på mode igen…70’erne er in 🙂 Der findet et hav af forskellige urtepotter til ophæng, så der er noget for enhver smag.
Efeu
Efeu. Kilde
Hawaiiblomst
Hawaiiblomst. Planten giver virkelig mange blomster, og den fås i flere farver.

Planter, der tåler skygge
Planter, der er nemme og overlever i næsten mørke er: Guldranke, Efeu, Hængefigen, Fredslilje og Yuccapalme.

Guldranke
Guldranke.
Fredslilje
Fredslilje.

Featured Image her.


Leave Comment

2 Kommentar(er)

Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig