SAMME GANG – 3 UDTRYK


  • by Tine Krøyer
  • Gang

19 shape Jan

INSPIRATION TIL FARVER I HJEMMET – Selvom du næppe opholder dig i din gang, er det stadig et gennemgangsrum, som du ser rigtig mange gange i løbet af en dag, så hvorfor ikke gøre lidt ud af det.

Maling kan virkelig gøre en kæmpe forskel…se bare denne gang, hvor forskelligt et udtryk den får bare af maling, for selve indretningen er den samme.

gang_groen.ashx
Smuk grøn farve, som giver rummet varme og fremhæver kunsten. Samtidig giver den en fin, næsten indrammende effekt af loft og karme.  Farven er fra Flügger og hedder 4507.

Den grønne gang virker utrolig varm og indbydende. Det gode ved kun at male væggene er, at du hugtigt kan lave det om, hvis du bliver træt af farven 😉

Gang_blaa.ashx
Det er lidt svært at se på billedet, men den er faktisk svagt blå. Her er både væg, loft, karme og billedhylder malet i samme tone. Et meget rent, enkelt og nordisk look. Farven er fra Flügger og hedder 5522.

Den blå gang er virkelig enkel, fordi alt har samme farve. Jeg kunne forestille mig, at det ville være en god løsning i en smal fordelingsgang, idet dørene dermed bliver mindre dominerende.

Gang_rosa.ashx
Her har loft og vægge fået samme rosa farve, og på den måde kommer den smukke stuk mere i spil. Det fungerer godt i denne gang, fordi der er så højt til loftet. Farver hedder 4394 og fås hos Flügger.

Den rosa bliver for mig en tand for tøset 😉 men jeg synes, det er interessant at se, hvor meget stukken er kommet i spil. Som sagt skal man passe på med at male loftet i en farve, hvis der i forvejen ikke er så højt til loftet, for så vil det blot syne endnu mere lavloftet.

Læs også: Indretning af fordelingsgang

Tips om farver
Mange vælger en hvid tone, fordi gangen ofte er mørk og uden vinduer, men i bund og grund handler det bare om masser af belysning, så hvis du kan lide farver, kan gangen sagtens bære det. Når du vælger farven bør du være opmærksom på følgende:

  • Undgå sarte tone-i-tone farver i kunstlys; farver der ligner hinanden kræver rigelige mængder dagslys.
  • I kunstlys er det klogere at satse på en markant løsning, som slår igennem i kunstlys.
  • Mal farveprøver op, før du vælger, så du ser farven rigtigt, der hvor den skal bruges.
  • Vælg en maling med en vis slidstyrke.

Leave Comment

0 Kommentar(er)

Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig