SÅDAN INDRETTER DU MED SOUVENIRS


10 shape Jun

Skal du snart på sommerferie? At rejse er som bekendt at leve, så hvorfor ikke pryde din indretning med skønne rejsefund. Souvenirs giver nemlig et personligt og ikke mindst unikt hjem.

Souvenirs Bali
Masker fra Asien og tæppe fra Marokko.
Kilde 

Når jeg er ude at rejse, elsker jeg at finde små unikke souveniers, der afspejler landets kultur. Udover at vække gode minder er jeg vild med den dimention af storytelling og oplevelse, som de tilføjer min indretning.

Når det så er sagt, er jeg meget påpasselig med, at min hjem ikke kommer til at ligne et museum 😉 At skabe en personlig indretning i form af rejseminder er nemlig en hårdfin balance. Det kan så nemt kappe over og komme til at ligne en rodebutik, hvor intet passer sammen.

Tørklæde fra Nepal
Dette håndvævede tørklæde købte jeg af en kvinde, som sad og lavede det midt inde i Himalayabjergene. Det er da imponerende.
Plakat og krukke i træ
Inde i gangen kan du skimte et farvestrålende billede. Dette er batikkunst fra Indonesien, som jeg har fået sat på træramme herhjemme – en fantastisk souvenir som ingenting fylder i baggagen. Krukken i træ er fra et område i Indonesien, som er kendt for dette særlige kunsthåndværk. Den var til gengæld knap så nem at transportere hjem 😉

Sådan shopper du rejseminder
– Shop som de lokale og undgå deciderede souvenirbutikker
– Vælg kunsthåndværk, som landet er kendt for
– Vælg farver, der passer til din øvrige indretning
– Saml dine souvenirs i grupper
– Undgå at indrette med alle souvenirs på én gang
– Tænk kreativt og lav diy ud af dine rejsefund

Jeg går gerne efter kunst og tekstiler, da det er nemt at inkorporere i indretningen. Her får du et eksempel på en diy-souvenir, som er blevet til et helt lille kunstværk 🙂 Det er en stor plakat lavet af en række postkort fra steder, jeg har besøgt. For at sikre et ensartet udtryk har jeg udelukkende valgt postkort i vintagestil.

Postkort i vintagestil
Når man laver sådan en plakat, er det vigtigt at overveje farvesammensætningen. Postkortene har ikke nøjagtig samme størrelse men så længe de flugter i siderne, gør det ikke så meget. Det vigtigste for det samlede udtryk er, at de har samme stilart.

God fornøjelse med din søgen efter rejseminder 🙂


Leave Comment

2 Kommentar(er)

  • Ninna says:
    06/12/2017 at 14:24 Reply

    Jeg er helt vil med din “postkorts plakat” synes virkelig den er fed. Super idé. Jeg samler i forvejen på postkort, så det kunne være jeg skulle prøve at lave sådan en.


Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig