SÅDAN INDRETTER DU BØRNEVÆRELSET


01 shape Nov

Opbevaring er alfa omega, når det drejer sig om indretning af børneværelset. Pladsen bør udnyttes optimalt, og derfor har jeg her fundet en række eksempler på multifunktionelle senge.

Indretning af børneværelse
Hvis nu man er den heldige “ejer” af en handyman, så er denne huleseng da intet mindre end fantastisk 🙂
Kilde

Hvad er et børneværelse?
Børneværelset er børnenes fristed, og her skal oprydning ikke spolere en igangværende leg. Her bestemmer børnene. Derfor bør man have for øje, at det ikke bliver til jeres/forældrenes showroom, så inddrag børnene i indretningen!

Læs også: Indretning af små rum

Hvad skal indgå i indretningen af børneværelset?
“Hovedingredienserne” i et børneværelse er seng, skrivebord, gulvplads og masser af opbevaringsmuligheder.  Derfor er multifunktionelle møbler en life-safer 🙂 og da særligt, hvis rummet er lille.

legetårn
Hvad med en permanent hule på børneværelset? Et hvert barns drøm! Hulen kan også bruges som seng, hvilket gør den anvendelig på et deleværelse. Find den her.

Overvej om barnets tøj kan opbevares andetsteds for på den måde at frigøre noget plads. Hvis I har pladsen, så vælg et bord, hvor der er plads til, at legekammeraterne også kan være med. Alternativt kunne også være en bred vindueskarm eller et klapbord.

Læs også: Indretning af små rum

Har I derimod begrænset med plads, så kig med her, hvor jeg har samlet eksempler på multifunktionelle møbler med integreret skrivebord og opbevaring.

indretning af børneværelse
Loftseng fra IKEA med indbygget garderobeskab og skrivebord med tre skuffer. Fås i seks forskellige farvekombinationer. Skrivebordet kan både monteres parallelt med eller vinkelret på sengen, og der kan sættes ben på, hvis man ønsker et fritstående skrivebord. Kræver en lofthøjde på min. 240 cm. Findes her.
Halv højseng med skrivebord og reol
Pladsbesparende halv højseng med reol, skuffer og mobilt skrivebord på hjul, som kan skubbes ind under sengen. Findes her.
Indretning af børneværelse
Det 2 meter lange skrivebord forbliver i vandret position, når sengen slås ud, så man behøver ikke pakke lektierne sammen, inden man går i seng. Møblet, som fås i flere farver, er også ideelt til et kombineret kontor og gæsteværelse. Findes her.
Seng og spisestue i ét
“Spisestue” og seng i ét. Findes her.
indretning af børneværelse
Stor køjeseng med 2 sovepladser i form af en plads i toppen sengen og en udtræksseng under skrivebordet. Skrivebordet kan trækkes ud, så benene uden problemer kan være der. Under udtrækssengen, er der en stor skuffe, som kan bruge stil opbevaring af sengetøj eller andet. Ved skrivebordet er der lavet hylde plads, så der er plads til bøger, tegnegrej m.m. Findes her.
Køjeseng
Seng på toppen, indbygget skrivebord, skab, skuffer, magnettavle m.m. Findes her.

Hvordan skal vægge og gulv være?
Et børneværelse er ‘fra naturens side’ ret spraglet. Det skyldes alt det forskellige legetøj, børnetegninger, bøger osv. Derfor vil en neutral farve på væggen kunne skabe ro og helhed. Mal dog evt en af væggene eller et mindre felt med tavlelak, så barnet kan få lov at tegne på væggen 🙂

Et krav til børneværelset er slidstærke overflader, der er nemme at rengøre. Derfor vil et trægulv være et egnet gulv, og væggene bør males med lidt højere glanstal end ellers (f.eks. glans 8), så de er til at vaske af.

God fornøjelse med indretningen 🙂


Leave Comment

1 Kommentar(er)

Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig