MAKEOVER – INSPIRATION TIL SOVEVÆRELSET


05 shape Jan

Vi bruger omkring 1/3 af døgnet i vores soveværelse, og selvom vores øjne er lukkede det meste af denne tid, er indretningen af soveværelset uendeligt vigtigt.

Forvandlingen til nordisk soveværelse
Soveværelset her ser nok ud som mange soveværelser gør…lidt kedeligt. Det er ikke et rum, vi opholder os i, og sjældent et rum vores gæster ser. Derfor har det ofte lavere prioritet i boligindretningen, men sådan bør det ikke være. Det er det sidste, og det første vi ser, og helt ubevidst vil det derfor påvirke os mentalt.

Læs her de 5 ting, du skal have for øje i indretningen af dit soveværelse.

soveværelse makeover
Soveværelset var lidt kedeligt og farveløst, men ikke noget som maling, tekstiler og kurve i flet ikke kunne løse.
nordisk soveværelse
Væggene blev malet kridhvide og gulvet en knækket hvid. Sengetøjet er fra Georg Jensen Damask, og sengetæppet er fra House Doctor. Loftslampen er fra Bloomingville.

Personligt havde jeg nok valgt bare et slibe gulvet, da det er nogle flotte gamle planker, men når det så er sagt, er det hvide gulv også med til at gøre rummet større. Jeg er vild med den skødesløse måde sengetæppet er lagt på.

arne jacobsen lampe
Arne Jacobsens lampe i blågrøn er fra Louis Poulsen, men en gammel lampe kan ligeså nemt få nyt liv med en gang spraymaling. Skamler og kurv kan findes lignende i Ikea, hvis ikke du er bidt af loppemarkeder.

Brug planter i indretningen, da det skaber liv og er med til at bryde alt det hvide.  I dette soveværelse er de lyse træmøbler og kurve med til at give hygge og varme.

Dekorativ opbevaring
Kurven og tasken giver lidt opbevaringsplads, mens lærrederne på gulvet giver en afslappet galleristemning. Lidt sjovt at vende bagsiden ud.
Kurve soveværelse
For at understrege den luftige og lyse indretning er der ikke hængt fotografier og malerier op. I stedet er der valgt den enkleste dekoration: tre små flettede fade fundet på et loppemarked. Skamlen i træ er fra Retro Villa.

Jeg har selv netop været igennem en større makeover af mit eget soveværelse. Min makeover var dog, modsat denne, af en mere besværlig karakter 🙂 Jeg skulle have fjernet savsmuldstapetet, spartlet, malet med sandmaling og almindelig maling samt male lister og vindueskarm. Det havde jo nok været nemmere bare at ventet på, at savsmuldstapet blev moderne igen 😉

Men det var slidet værd! Jeg er virkelig glad for resultatet, og jeg er om noget blevet bekræftet i, hvor meget indflydelse vægbeklædningen har for stilen. Så tag endelig det med i dine overvejelser i din egen boligindretning.

Kilde


Leave Comment

2 Kommentar(er)

Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig