INDRETNING AF SMÅ RUM


02 shape Nov

8 TIPS TIL INDRETNING AF SMÅ HJEM
Bo småt men trendy! Sådan opnår du maksimal udnyttelse af kvadratmeterne, så dit hjem syner større. Og dette er uden at gå på kompromis med æstetikken.

Micro-living! Flere og flere vælger at bosætte sig i byerne, hvilket er ensbetydende med høje boligpriser. Derfor bor mange småt, og det giver nogle udfordringer i forhold til boligindretningen. Men ved at følge nogle enkelte tips kan man få selv en lille bolig til at virke stor… og naturligvis også trendy 🙂

1. Vælg multifunktionelle møbler
Indretning med multifunktionelle møbler sparer plads. Køb en sofa, der kan bruges som seng, og kombinér spise- og arbejdsbord.  Invester i skamler, da de både kan bruges som sofabord, sidebord og ekstra stole til gæster. Brug klapbord i det lille spisekøkken. Søg efter ‘møbler med opbevaring’…der er mange muligheder.

Sofabord med opbevaring
Slå ud seng
Seng og puf i ét fra Boconcept

2. Udnyt det naturlige lys maksimalt
Undgå tunge gardiner, der dækker det meste af vinduet, og skab ekstra lys og rumfornemmelse med spejle.

Vælg et stort vægspejl, da det tilfører rummet dybde og en følelse af, at det er større, end det reelt er. Spejlet gør rummet lysere, da lyset reflekteres i spejlet. Og så er det ikke mindst fantastisk, når man skal vælge tøj 😉

I Ikea kan du få spejlskabe, så du samtidig kan opbevare alle dine småting.

3. Skab rum-i-rummet
Glasdøre eller ruminddeling med glas giver rummene ekstra lys. Dernæst bliver det enkelte rum større, da det nu hænger sammen med de andre rum. Ligeledes er det et fantastisk middel til at skabe rum-i-rummet, uden at det kommer til at virke trængt.

Læs også: Mangler du et ekstra værelse?

4. Tænk i kubikmeter
Udnyt pladsen helt op til loftet med høje garderobeskabe og reoler. Vælg skydedøre på skabet frem for låger. Byg en sengebund af kommoder.

Køjeseng
Sengen er fra Oliver Furniture
Indretning af små rum

5. Tænk i mobilitet.
Vælg lette møbler eller decideret møbler på hjul, så du nemt kan rykke rundt. Overvej hellere at købe to små sideborde end et stort, klodset sofabord. Noget mobilt kan også være i form af et gardin man inddele rummet med.

6. Vælg kunst med omhu
Prioritér hvide vægge uden alt for mange billeder og vælg kunst, der passer til rummet. Jo mindre rummet er, desto mindre må kunsten larme. Meget farverig kunst vil i et lille rum med mange funktioner for eksempel virke som unødig uro.

7. Pas på med nips
Vælg store nips fremfor små. Det siges, at nips, der er mindre end en melon har en “crowded” effekt på rummet, hvorimod større genstande giver karakter og en følelse af, at der er plads. Har du meget små nips, forsøg da at gruppere dem, så det giver mere ro.

8. Hold det lyst og luftigt
Mal evt. gulvet, hvis der ikke kommer meget sollys ind.

Brug væggene til opbevaring f.eks. hæng reoler, sengeborde, fjernsyn osv. op. Jo mere gulv, der er synligt, desto større virker det.

Pas på indretning med løse tæpper, da de nemt kan få et lille rum til at syne endnu mindre.

Sørg for luft mellem væg og møbel…brug rummet i stedet for at klistre alt op langs væggene. Vær derfor realistisk og vælg møbler efter rummets størrelse.

MEN ALFA OG OMEGA ER…OPRYDNING 🙂


Leave Comment

3 Kommentar(er)

  • Sine says:
    12/30/2015 at 13:17 Reply

    Rigtig gode tips 🙂 Vi har alle sammen ét rum – eller en hel lejlighed – hvor pladsen er trang. Og det kræver altså bare tålmodighed at indrette og skabe det flotte resultat 🙂


Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig