INDRETNING AF FORDELINGSGANG


  • by Tine Krøyer
  • Gang

11 shape Jun

Smal og trang? Lang? Eller begge dele?
Det kan være en udfordring at gøre en gang hyggelig, men her får du et par tips 🙂 De er typisk mørke pga. manglende naturligt lysindfald. De har ofte mange døre, som kan medvirke til, at det føles trangt, og samtidig begrænse væg- og opbevaringspladsen. Men en gang behøves ikke at blive forbundet med ”spildte” kvadratmeter.

Lys for enden af tunnelen…
Hvis du er villig til at ofre lidt, vil en lystunnel kunne skabe helt nyt liv. En lystunnel er ideel til 1-plans-huse, hvor kip ikke er en mulighed, og den giver heller ikke problemer i forhold til spær, da tunnelen både fås som fast og fleksibelt rør.

Selvom du ikke kan se himmelen igennem en lystunnel som ved et ovenlysvindue, ledes dagslyset stadig ind i boligen svarende til min. 6 gange en 15 watts halogenpære og ved nogle helt op til 25 gange. Lystunnellen fås også med indbygget elpære, som supplerer lyset om aftenen.

En nemmere og billigere løsning, som også virker i en lejlighed, er selvfølgelig lamper. Her er det vigtigt at huske, at en lampe ikke kun skal give lys. En lampe kan i den grad være med til at udtrykke personlighed og stil, og dermed give en ellers kedelig gang sit eget udtryk.

Ved en lang gang vil store lamper give et roligt udtryk i stedet for en masse små, mens en mindre gang egner sig til mindre lamper, som eventuelt hænger i en klase eller gruppe. Hvis du derimod ønsker at oplyse nogle vægge, så husk at der findes smartere og stadige billige løsninger i stedet for den klassiske skinne med halogenspots.

Døren tv., th. og mf.
I en gang med mange døre kan gøre det svært at udnytte vægpladsen uden, at gangen kommer til at virke endnu mere træng. I det hele taget er det vigtigt at skabe et roligt og let udtryk i en lang og smal gang.

Hvide vægge og lyse lofter er alfa omega. Dernæst er der flere måder, hvorpå du kan tilføre rummet personlighed. Selv har jeg valgt at hænge pynt ned fra loftet i stedet for billeder på væggen. På den måde får jeg farve i gangen, og så kan jeg jo ændre udtryk alt efter årstid og humør. En høj og slank gulvvase kunne være et andet dekorativt indslag. I det hele taget bør der ikke stå for meget på gulvet, der tager plads. Derfor, hvis det er en gang, som også fungerer som entré vil en lofthængt stumptjener være flot og anderledes. Eller de kendte dots fra Muuto, som i sig selv er meget skulpturelle og en anden god måde at tilsætte farver til rummet på.

Hvis du har brug for opbevaringsplads, så vælg et smalt møbel og et, som kan hænge lavt på væggen, så man stadig kan se gulvet.
Erstatter du smudsmåtten med væg-til-væg tæppefliser får du ligeledes et roligere udtryk, og så er den nemmere at støvsuge.
Et spejl kan gøre underværker for en lille eller smal gang. Spejlet reflekterer også lyset, så det stråler ud i krogene.
Ligeledes kan du få opmærksomheden væk fra de mange døre ved fx at male væggen omkring døren for enden af gang. Det kunne evt. være med tavlelak som her.
Hvis du ønsker billeder på væggen, så vælg store billeder i stedet for en masse små.

LÆS OGSÅ...


Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave Comment

1 Kommentar(er)

Leave Reply

Do you want to write something?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All you need is Design

Copyright @ BlogOmBolig